Sportorthopedie 

Sportorthopedie: efficiënt door het gecombineerde spreekuur 

Sporten is populair in Nederland, maar leidt regelmatig tot blessures. Bijna twee miljoen mensen worden jaarlijks medisch behandeld voor letsel opgelopen tijdens het sporten. Dit kan geleidelijk of acuut ontstaan zijn. Blessures kunnen zowel de sportbeoefening als de dagelijkse activiteiten belemmeren. Een zorgvuldige diagnose en behandeling kan dan helpen bij een vlotte én veilige terugkeer naar het sporten.

 

Sportorthopedie is een specialisatie binnen Orthopedie Groot Eindhoven. Wij hebben een speciaal sportspreekuur. In dit spreekuur werkt de orthopedische chirurg samen met de sportarts en sportfysiotherapeut. Hierdoor kunnen wij snel toegankelijke en multidisciplinaire zorg bieden aan de sporter met sportblessures en sportgerelateerde klachten. De klacht èn de sportwensen worden besproken. Lees hieronder meer over het sportspreekuur en diverse sportblessures.

Specialisten voor Sportorthopedie: 

Veel voorkomende klachten 

Heeft u een sportblessure? U kunt met een verwijzing van uw huisarts een afspraak maken. Orthopedie Groot Eindhoven heeft gespecialiseerde orthopedisch chirurgen. Zij zullen onderzoek doen en u de mogelijke behandelopties uitleggen. U kunt hiervoor terecht op het speciale sportspreekuur van de polikliniek Orthopedie. Het spreekuur is bedoeld voor amateursporters en professionele sporters met acute of langdurige klachten van gewrichten, pezen, banden en botten. In dit spreekuur werkt de orthopedische chirurg met de sportarts en sportfysiotherapeut samen om snel toegankelijke en multidisciplinaire zorg te bieden aan de sporter met sportblessures en sportgerelateerde klachten. Lees hieronder meer over het sportspreekuur en diverse sportblessures.

Hier vindt u alles over onze behandelingen: 

Sport

spreekuur

Pees

blessures

Instabiliteit van de schouder

Pees

ontsteking in de schouder

Tennis

elleboog en golfers

elleboog

Instabiliteit of luxatie van de elleboog

Letsel van de meniscus

Letsel van de kruisband

Letsel van de knieband

Artroscopie (kijkoperatie) van de knie

Instabiliteit van de enkel

Artroscopie (kijkoperatie) van de enkel

Pees

problemen rond de enkel

Achillespees

klachten