Schouder 

De schouder: anatomisch complex 

De meeste mensen denken dat de schouder uit één gewricht bestaat. Dit is echter niet het geval: in feite zijn er namelijk drie gewrichten. Daarnaast zijn er belangrijke spieren en pezen rond de schouder. Deze zijn letterlijk als een manchet om de kop van de schouder gevouwen. Zo houden ze de schouderkop op zijn plaats. Vanwege deze anatomische complexiteit komen problemen met de schouder vaak voor. Lees hieronder verder voor de aandoeningen en onze behandelingen.

Specialisten voor de Schouder: 

Veel voorkomende schouderklachten 

Problemen met de schouder kunnen verschillende oorzaken hebben. Voorbeelden zijn ontstekingen aan pees of slijmbeurs, infecties, letsels en slijtage. Pijn, krachtsverlies, bewegingsbeperking of instabiliteit kunnen het gevolg zijn.

 

Heeft u pijn in uw schouder? Kunt u uw arm niet meer goed optillen? Gaat uw schouder gemakkelijk uit de kom of voelt u het verschieten? Is uw schouder stijf? Bent u gevallen en heeft u sindsdien last van uw schouder? Mogelijk heeft u een behandelbare schouderafwijking. U kunt met een verwijzing van uw huisarts een afspraak maken. Orthopedie Groot Eindhoven heeft gespecialiseerde orthopedisch chirurgen. Zij zullen onderzoek doen en u de mogelijke behandelopties uitleggen. Lees hieronder verder voor de aandoeningen en onze behandelingen.

Hier vindt u alles over onze schouderbehandelingen 

Anatomie

Uit de kom (luxatie)

Instabiliteit

Frozen shoulder

Artrose (slijtage)

Schouder

prothese

Ontsteking lange bicepspees

Scheur in de rotatoren

manchet

Artroscopie (kijkoperatie)

Pees

ontsteking (rotatoren

manchet)