Protheseproblemen 

Problemen met een heup- of knieprothese 

Problemen met een kunstheup of -knie komen regelmatig voor. Er kunnen verschillende oorzaken voor zijn dat mensen klachten krijgen met of van hun gewrichtsprothese. Zo kan er sprake zijn van slijtage van de prothese(onderdelen), uit de kom springen, verkeerde plaatsing of positie, instabiliteit of een (sluimerende) infectie. Daarnaast kan de oorzaak ook rónd de prothese gelegen zijn, zoals bij een slijmbeurs- of peesontsteking.

 

Een aantal orthopedisch chirurgen van Orthopedie Groot Eindhoven is gespecialiseerd in revisiechirurgie (vervangingsoperatie) en specifiek de behandeling van geïnfecteerde (ontstoken) prothesen. Op grond van deze expertise hebben wij als één van de weinige ziekenhuizen in Nederland de erkenning gekregen als ‘protheseïnfectie-revisiecentrum’. Dit houdt in dat wij alle revisieoperaties van eenvoudig tot zeer complex in ons centrum kunnen en mogen behandelen. Wij zijn daarmee dé plek in de regio waar mensen met dit ziektebeeld terecht kunnen voor diagnostiek, advies en behandeling. Deze diagnostiek en behandeling vindt plaats volgens een strikt protocol, waarbij teamwork voorop staat. Lees hieronder verder voor de aandoeningen en onze behandelingen.

Specialisten voor Protheseproblemen: 

Veel voorkomende klachten bij heup- of knieprothese 

Hebt u problemen met uw heup- of knieprothese? Houdt u pijn? Is uw heup/knie instabiel? Is of blijft de heup/knie ontstoken? Gaat uw heup/knie na een tijd goed functioneren weer pijn doen? Wij hebben een speciaal spreekuur voor protheseproblemen. Bovendien zijn wij in de regio een erkend tertiair verwijscentrum voor patiënten met problemen van hun heup- of knieprothese, bijvoorbeeld een chronische infectie. Met een verwijzing van uw huisarts kunt u bij ons hiervoor een afspraak maken. Samen met u maken we dan een behandelplan op maat. Lees hieronder verder voor de aandoeningen en onze behandelingen.

Hier vindt u alles over aandoeningen en behandelingen van protheseproblemen 

Problemen heupprothese

Problemen knieprothese