Kinderorthopedie 

Kinderorthopedie: kinderen zijn bijzonder 

Werken met kinderen is anders: De groei van een kind maakt dat hij of zij niet zomaar een volwassene in het klein is. Extra geduld en goede voorlichting zijn hier de sleutel voor een goed behandelresultaat. Kinderorthopedie is een van onze speerpunten, zowel binnen als buiten (onderwijs) het ziekenhuis. Dit geldt ook voor de kindertraumatologie (ongevalsletsels bij kinderen).

 

Een heel speciaal speerpunt van ons is de klompvoetbehandeling volgens Ponseti. Deze methode is een enorme aanwinst in deze serieuze problematiek. Wij zijn hiermee momenteel één van de leidende centra in Nederland. Lees hieronder verder voor de kinderorthopedische aandoeningen en onze behandelingen.

Specialisten Kinderorthopedie: 

Veel voorkomende problemen bij kinderen 

Veel orthopedische problemen bij kinderen hebben te maken met de groei en/of met aanlegstoornissen. Daarnaast komen ook letsels veel voor bij kinderen. Kennis van de normale groei en ontwikkeling van kinderen is dus essentieel. Alleen dán wordt duidelijk wat abnormale groei en ontwikkeling is. Orthopedie Groot Eindhoven heeft gespecialiseerde kinderorthopeden. U kunt met een verwijzing van uw huisarts een afspraak maken. Wij zullen onderzoek doen en u uitleggen of behandeling nodig/mogelijk is. Lees hieronder verder voor de kinderorthopedische aandoeningen en onze behandelingen.

Hier vindt u alles over de kinderorthopedische aandoeningen en onze behandelingen: 

Klompvoet

Heup

afwijkingen

Afgegleden heupkop (epifysiolysis capitis femoris)

X-been en O-been (standcorrectie)

Scoliose

Brace bij scoliose

Trigger

vinger

Gipsbroek

Remming van de lengtegroei

Externe fixateur