GLA:D fysiotherapie programma 

Wetenschappelijk bewezen voorlichtings- en trainingsprogramma 

GLA:D® is een preventief voorlichtings- en trainingsprogramma voor patiënten met beginnende heup- en knieartrose.

Het programma is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en bestaat uit ongeveer twaalf behandelingen bij de fysiotherapeut en twee voorlichtingssessies.

Meer weten? Hier vindt u aanvullende informatie:

Aanvullende informatie GLA:D

GLA:D verwijsschema

Specialisten voor de Heup: 

GLA:D regio Eindhoven 

In de regio Eindhoven werken huisartsen, fysiotherapeuten en de Coöperatie Orthopedie Groot Eindhoven samen om de zorg voor patiënten met beginnende heup- of knieartrose te verbeteren. Hiervoor zijn deze zorgverleners gestart met GLA:D (Good Life with Osteoarthritis in Denmark). Dit is een voorlichtings- en trainingsprogramma, dat is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten rondom artrose.

 

Het programma bestaat uit ongeveer twaalf behandelingen bij de fysiotherapeut en twee groepsvoorlichtingssessies in Máxima MC. U kunt deze sessies op één dag volgen. GLA:D is afkomstig uit Denemarken, waar uit onderzoek blijkt dat het programma leidt tot een afname van pijnklachten, verminderd gebruik van pijnstillers en een lager ziekteverzuim. Door deelname aan het programma kunnen patiënten in de eigen buurt en met eigen inzet een knie- of heup vervangende operatie uitstellen of zelfs voorkomen.

 

Hoe ziet dit programma er voor u uit?

 

Huisarts

Wanneer uw huisarts bij u artrose heeft vastgesteld en u niet in aanmerking komt voor een operatie, wordt u doorverwezen naar een GLA:D fysiotherapeut.

 

GLA:D fysiotherapeut

Alle fysiotherapeuten die het GLA:D-programma aanbieden, hebben een cursus gevolgd en bieden dezelfde behandeling aan. Deze behandeling is bewezen effectief en voldoet aan de laatste richtlijnen. De behandeling bestaat uit ongeveer twaalf oefensessies en duurt ongeveer zes weken. De fysiotherapeut maakt voor u een persoonlijk programma dat past bij uw situatie.

 

Wilt u weten welke fysiotherapeuten in uw buurt GLA:D therapie aanbieden? Klik dan hier.