Heup 

De heup: een veel voorkomende oorzaak van problemen met lopen 

Het heupgewricht is een kogelgewricht, bestaande uit een bol (kop) in een kom. Beide zijn bedekt met een laag kraakbeen. Rond het heupgewricht bevinden zich veel pezen en spieren. Op de zijkant van het "heupbot" bevindt zich een slijmbeurs. Op al deze plekken kunnen zich problemen voordoen. Lees hieronder verder voor de aandoeningen en onze behandelingen.

Specialisten voor de Heup: 

Veel voorkomende heupklachten 

Problemen in de heupregio kunnen verschillende oorzaken hebben. Voorbeelden op orthopedisch gebied zijn aangeboren afwijkingen, groeistoornissen, vervormingen, slijtage, letsels, ontstekingen, infecties en tumoren.

 

Heeft u tijdens lopen klachten in de lies, het bovenbeen of de bil? Wordt u 's nachts wakker van de pijn of heeft u startproblemen? Kunt u niet goed op uw heup liggen? Is de heup stijver geworden? Kunt u niet ver meer lopen door de pijn? Loopt u mank? Mogelijk heeft u een behandelbare heupafwijking. U kunt met een verwijzing van uw huisarts een afspraak maken. Orthopedie Groot Eindhoven heeft gespecialiseerde orthopedisch chirurgen. Zij zullen onderzoek doen en u de mogelijke behandelopties uitleggen. Lees hieronder verder voor de aandoeningen en onze behandelingen.

Hier vindt u alles over de heup en onze behandelingen 

Anatomie

Artrose (slijtage)

Osteo

necrose

GLA:D fysiotherapie programma

Marcaïnisatie

Totale heup

prothese

Heup

operatie van voren

Slijmbeurs

ontsteking