Grote multidisciplinaire delegatie vertegenwoordigt Orthopedie Groot Eindhoven op internationaal infectiecongres. 

VLNR: Remco van Wensen, Robin van Kempen, Marieke van der Steen, Laura van Dommelen, Coen Jaspars en Hans Hendriks.

Van 6 tot 8 september vond het jaarlijkse congres van de European Bone and Joint Infection Society plaats in Helsinki. Een grote delegatie van Orthopedie Groot Eindhoven en PAMM, bestaande uit 4 orthopeden, een medisch microbioloog en onderzoeker, hebben drie dagen lang de nieuwste inzichten tot zich genomen op het gebied van preventie en behandeling van bot- en gewrichtsinfecties. Een belangrijk aspect hierbinnen waren de prothese-gerelateerde gewrichtsinfecties.

 

Het huidige infectiebeleid binnen Orthopedie Groot Eindhoven werd getoetst aan internationale ontwikkelingen waarbij geconcludeerd kon worden dat de huidige infectiezorg state-of-the-art is. Daarnaast presenteerden we met drie posters (klik hier) onze huidige onderzoekslijn op dit gebied.

 

Tijdens het congres vond laagdrempelig overleg plaatsvinden tussen de verschillende disciplines. Hierbij werden nieuwe onderzoeksprojecten vormgegeven om ook in de toekomst de optimale zorg voor deze patiënten binnen onze ziekenhuizen te waarborgen. Na deze inspirerende bijeenkomst, gaan wij vol vertrouwen verder met het leveren van de beste infectiezorg zoals van ons als infectiecentrum verwacht mag worden.