Aandachtsgebieden 

  • Kinderorthopedie
  • Enkel/voet
  • Traumatologie van volwassenen en kinderen

 

Met specifieke aandacht voor:

  • Heupproblematiek bij kinderen (o.a. heupdysplasie, ziekte van Perthes en impingement)
  • As- en standafwijkingen van de benen bij kinderen (correctieosteotomie, distractie m.b.v. uitwendig frame en magnetische verlengingspen)
  • Minimaal invasieve voorvoetchirurgie bij volwassenen en kinderen

Werkervaring 

In 1991 ben ik afgestudeerd als basisarts aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Vervolgens heb ik twee jaar in het Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag en één jaar in het Leyenburg Ziekenhuis in Den Haag (samen het huidige HagaZiekenhuis) gewerkt. Daarna startte ik in 1994 met de opleiding orthopedie. Deze begon met twee jaar algemene heelkunde in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Daarna heb ik het orthopedische deel van de opleiding gedaan in het Sint Josephziekenhuis in Veldhoven (drie jaar) en in het Academisch Ziekenhuis Maastricht (één jaar).

 

Na het behalen van mijn orthopedisch diploma in 2000, besloot ik een verdere specialisering te volgen in de kinderorthopedie. Dit bestond uit een tweejarig fellowship kinderorthopedie in het Academisch Ziekenhuis in Utrecht. Sinds 2002 werk ik in het Máxima Medisch Centrum en dan ook voornamelijk als kinderorthopeed.

 

Vanaf 2007 bezocht ik op eigen initiatief specialisten in het buitenland om mijn kennis te verbreden. De eerste keer vloog ik naar Wenen om te zien hoe professor Grill met as- en standcorrecties en beenverlengingen omging. Een jaar later ging ik bij professor Hintermann in Basel op bezoek om mij te verdiepen in de orthopedische wereld van enkel- en voetafwijkingen. In 2009 verbleef ik een maand lang in Bern bij professor Siebenrock om meer te weten te komen over bekkenosteotomie en chirurgische dislocatie van de heup. In 2010 bezocht ik professor Paley in Boston om ook daar te kijken hoe hij omgaat met as- en standcorrecties en beenverlengingen.

Onderzoek en wetenschap 

Door de jaren heen heb ik drie publicaties gehad: één over kinderorthopedie, één over traumatologische orthopedie en één over algemene orthopedie. Ook spreek ik regelmatig op voornamelijk regionale bijeenkomsten van bijvoorbeeld de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (over heupdysplasie) en de AO Kinderorthopedie (over late gevolgen van botbreuken). Momenteel heb ik een aantal onderzoeksprojecten lopen.

Lidmaatschap beroepsorganisaties 

  • Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV)
  • Werkgroep Kinderorthopedie Nederland (WKO)
  • Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie (NVOT)

Talen 

Nederlands, Engels

Aandachtsgebieden van Florens van Douveren 

Kinder

orthopedie

Enkel en voet

Algemene traumatologie

30 november 2016
Vandaag is de geheel vernieuwde website van Orthopedie Groot Eindhoven online gegaan! Maanden van voorbereidingen zijn hieraan vooraf gegaan.
Lees meer ››

Heeft u een vraag of ander bericht?

Florens van Douveren

Orthopedisch chirurg