Aandachtsgebieden 

 • Traumatologie (ongevalsletsels)
 • Heuprevisiechirurgie
 • Heup
 • Knie

In het kort 

Ik ben geboren en getogen in Maastricht. Na mijn eindexamen ben ik begonnen aan de studie geneeskunde aan de universiteit Leiden. Al vroeg in deze studie ben ik geïnteresseerd geraakt in letsels van het menselijk steun- en bewegingsapparaat. Hierbij ben ik ongetwijfeld geïnspireerd door mijn ouders, die namelijk beide fysiotherapeut zijn. Na het behalen van mijn diploma tot basisarts, heb ik daarom gekozen voor een specialisatie orthopedische chirurgie. Tijdens mijn opleiding tot orthopedisch chirurg heb ik in verschillende ziekenhuizen gewerkt. De eerste twee jaren bestonden uit een vooropleiding algemene chirurgie die ik in het Groene Hart ziekenhuis in Gouda heb gevolgd. Vervolgens ben ik voor mijn specialisatie tot orthopedisch chirurg in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht en in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam aan de slag gegaan.

 

Tijdens deze jaren heb ik me op alle facetten van de orthopedie breed kunnen ontwikkelen. Aan het einde van mijn opleiding ben ik mij specifiek gaan richten op prothesechirurgie en revisiechirurgie van de heup en de knie.

Werkervaring 

Sinds 2011 ben ik officieel orthopedisch chirurg. Destijds wilde ik mij graag verder ontwikkelen in de orthopedie en traumatologie. Daarom heb ik ervoor gekozen om twee keer in het buitenland een fellowship te volgen op deze terreinen. Eerst heb ik een half jaar gewerkt als fellow op de traumatologieafdeling van het Ganga Hospital in India. Vervolgens ben ik naar Nieuw-Zeeland gegaan voor een fellowship traumatologie in het Auckland City Hospital. Ik heb er veel van geleerd om in het buitenland, onder soms totaal andere omstandigheden, met mijn vak bezig te zijn. Nu terug in Nederland is dat een ervaring waar ik veel aan heb en met plezier aan terugdenk.

 

Sinds september 2012 werk ik als orthopedisch chirurg in de Coöperatie Orthopedie Groot Eindhoven (COGE). Ik hou mij vooral bezig met traumatologie en standafwijkingen van ledematen als gevolg van een trauma, breuk of groeistoornis. Daarnaast besteed ik een groot deel van mijn praktijk aan heuprevisiechirurgie.

Onderzoek en wetenschap 

In 2012 heb ik een wetenschappelijk artikel gepubliceerd over de effecten op het functioneren en gezondheid van patiënten van 80 jaar en ouder na plaatsing van een nieuwe heup- of knieprothese.

Nevenwerkzaamheden 

 • In 2008, 2009 en 2010 ben ik als medisch supervisor mee geweest met de Nederlands kampioenschappen skiën in Oostenrijk en in 2011 met de Nederlandse kampioenschappen snowboarden in Zwitserland.
 • In 2011 was ik werkzaam als docent injectietechnieken intra/peri-articulair voor huisartsen.
 • Verder ben ik actief ATLS instructeur en ben ik sinds 2014 bestuurslid van de stichting ATLS (Advanced Trauma Life Support).
 • Ook zit ik in de faculty van de AO-cursus 'Principles of Operative Fracture Management'. Op deze manier probeer ik mijn kennis en ervaring op het gebied van traumaopvang en fractuurbehandeling over te brengen op anderen.
 • Tenslotte organiseer ik met erg veel enthousiasme, samen met mijn collega's Hilke Kox en Christa van Doesburg, het jaarlijkse wandelevenement de HipWalk.

Lidmaatschap beroepsorganisaties 

 • Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV)
 • Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie (NVOT)
 • Werkgroep heup (NOV)
 • Werkgroep Orthopedische infecties (NOV)

Talen 

Nederlands, Engels

Aandachtsgebieden van Coen Jaspars 

Prothese

problemen

Heup

Knie

Algemene traumatologie

30 november 2016
Vandaag is de geheel vernieuwde website van Orthopedie Groot Eindhoven online gegaan! Maanden van voorbereidingen zijn hieraan vooraf gegaan.
Lees meer ››

Heeft u een vraag of ander bericht?

Coen Jaspars

Orthopedisch chirurg / Traumatoloog